Nieuws

Dit is weer een andere nestkast,die gaat bij het eerste nest in maart getest worden. duwt het zo vol dat er geen jong kan uitvallen.

P2230459

24-2-2015: Ik had een geweldige fok in febr totdat ik iedere dag mijn dodenpotje kon vullen. 20 jongen langs het nest geraakt.wat een ellende. We zijn nu met verschillende nestbakken aan het testen wat het beste is.

Eerste beker gewonnen op de show in Rekem (Oktober 2013) met een chinchilla ram. De tweede beste hangoor.

Geschonken door een bevriende Duitse club (Weywertz) van de Oostkantons in de Provincie Luik.

 

Eerste beker gewonnen op de show in Rekem (Oktober 2013) met een chinchilla ram. De tweede beste hangoor.

 

 

 

 

 

 

 

Deze beker werd gewonnen op mijn eerste  Nederlandse tentoonstelling, de show te Voerendaal. Voor de eerste en de tweede beste hangoor. Bruin-bont en Chinchilla bont.

107_0052

 

 

 

 

 

 

 

3-10-2014.

Er zijn op het ogenblik 4 voedsters gedekt om de zwarte zilvervos te verbeteren. 2 chinchillavoedsters van mezelf met een geleende zwarte zilvervos en 2 zwarte zilvervosvoedsters van hier met 2 van mijn beste chinchillarammen. Dit geeft in de eerste generatie allemaal chinchilla. Die jongen weer tegen elkaar geeft 50 % chinchilla en 50 % zwarte zilvervos.

3-10-2014.

De eerste tentoonstelling is dit weekend 4 en 5 okt-2014. van mijn eigen club sport en nut in rekem. Het is 4 dagen werken geblazen. Wie zin heeft om een kijkje te nemen. Het is in zaal kleinveld, populierenlaan in Rekem.de openingsuren voor het publiek zijn zat van 15 tot 22 u.en zondag van 10 tot 17.30 u.

20-11-2014.

ik ben vanavond gaan inkorven in voerendaal (nl) met mijn konijnen.wegens de kippengriep was er een nieuw vervoersverbod en zitten er alleen konijnen op deze tentoonstelling.de kippen en duiveninzenders moesten thuisblijven.heel vervelend voor iedereen die deze tentoonstelling heeft opgebouwd.het was wel heel rustig in de zaal met dieren zonder al die kraaiende hanen.

de hangorenhut biedt niet alleen onderdak aan lieve hangoortjes. Er zijn tal van andere viervoeters en tweevoeters die ons omringen.

Zo is er een belgisch trekpaard hengst met de naam Pino. Geboren op 27/07/2011. Zijn moeder was een Percheron merrie en zijn vader een voskleurig Belgisch trekpaard.

DSCF5449

 

 

 

 

 

 

 

Onlangs hebben we een mopshondje gekocht. Deze pup is nu 13 weken oud en heet AMY. Toevallig is dit een anagram voor de naam van May. Ze is een schattig hondje en slaapt nog veel. Het liefst van al op May haar schoot.

DSCF5457

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn er een aantal legkippen. Er zijn een aantal witte legkippen (leghorns) en een aantal gewone bruine hybride kippen.

DSCF5432

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5441DSCF5440Twee katers hebben wel moeten wennen aan het mopshondje. Deze twee luilakken liggen veel binnen te slapen en geven gelukkig niet veel problemen met ons nieuw hondje.

 

Print Friendly