nieuwe vervoersbench.steeds verkrijgbaar hier.15 euro.voor 2 konijnen.
Snoepjesbal met suikervrije snoepjes, vooral hier op letten, snoepjes zijn niet voor iedere dag, het moet een traktatie blijven.Ze hebben snel door dat er iets in de bal zit en rollen hem vooruit of gooien hem omhoog om wat erin zit eruit te krijgen, werken moeten ze ervoor. De bal met 1 zak snoepjes kost 10 euro.de snoepjes apart 2,50 euro.

 

 

De konijntjes die de eerste twee weken van september mogen vertrekken kunnen geen gebruik maken van mijn inentingsservice, omdat mijn dierenarts dan op vakantie is.

Kleur: Blauwgrannen voedstertje(beige met grijze ogen) 35 euro, mag 7-9 vertrekken.
Blauw voedstertje, 35 euro, mag 16-9 vertrekken.

 

Blauwjapanner, voedster, 40 euro, mag 14-9 vertrekken. 2 foto’s.

Blauwjapanner ram 35 euro, mag 14-9 vertrekken. Er is maar 1 rammetje en 3 voedstertjes, dus hij gaat alleen met een van deze dames weg als koppel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

om de konijntjes safe te laten vertrekken word er een inentingsservice aangeboden. Hiervoor ga ik naar  dierenarts Carolien Beerden. De konijntjes worden ingeent op 7 wk tegen rhd 1 en 2 en myxomatose,na 1 wk zijn ze dan safe . Dit moet ieder jaar herhaald worden. Het vaccinatieboekje word dan voor u konijntje of konijntjes meegebracht. Dit jaar is een nieuwe ziekte,rhd2 dus erbij gekomen waar zeer veel konijntjes aan gestorven zijn. Door onwetendheid hierover zijn er dus veel huiskonijntjes hier niet voor ingeent en gestorven. Ook als u konijntje binnen zit heeft het hier kans op. U kunt het zelf binnen brengen onder u schoenen na een wandeling in het bos. De prijs voor de vaccinaties plus de visite kost voor 1 konijntje 35 euro en voor twee 55 euro. Wilt u het bij u eigen dierenarts laten doen geen probleem,als ze maar ingeent worden en zo snel mogelijk. In mijn stal is ieder konijntje het waard om ingeent te worden. Als het konijntje gereserveerd word moeten de vaccinatiekosten bij het voorschot meegestort worden. binnen de drie werkdagen.  De vaccinatiekost komt nog bij de aankoopkost.

De castratie en sterilisatie kan niet hier gebeuren omdat  de konijntjes  7 a 8 wk zijn als ze hier vertrekken, dit is door u eigen dierenarts  later uit te voeren of terugkomen naar mijn dierenarts, zij doet ze samen als ze  minimaal 800 gr wegen, dit heeft te maken met de narcose, als ze dan voor 15 wk gedaan kunnen worden samen hoeven ze niet uit elkaar voor 3 wk, dit is een groot voordeel.

Ook twee rammetjes kunnen samen als koppel mits alletwee gecastreerd op 15 wk, niet later, kostprijs 45 euro per stuk, dit kan pas op de leeftijd rond 15 wk of als ze 800 gr zijn bij mijn dierenarts.

Een koppel , ram en voedster, is dus een castratie, 45 euro, en beter ook een Sterilisatie 95 euro, waarom, omdat voedsters waar niet mee gefokt word 40-70% kans hebben op baarmoederhalskanker, ook kunnen ze schijnzwanger worden of op de ram gaan rijden, zodat hij weer gestrest van haar word.

Een keer een nestje met haar trekken helpt niet om dit te voorkomen.

Twee voedsters samen is de slechtste combinatie, wegens hormonaal gedrag kunnen ze ook gaan vechten en op elkaar gaan rijden.

 

 

Reserveren is 10 euro voorschot per konijntje. Denk goed na mensen voor je een koppel reserveerd. Besluit je daarna om ze toch niet te nemen ben je het voorschot  van 10 euro per konijntje kwijt.


Denk eraan de konijntjes moeten nog ingeent worden tegen rhd1 en rhd2 en myxomatose. Dit moet ieder jaar herhaald worden. Behalve als je hier een uitgeselecteerd  konijntje of fokdier koopt zal er bijstaan waar deze al voor ingeent zijn. Hier is dit voor alle drie in mijn stal.Als de konijntjes een van deze ziektes krijgt is het ten dode opgeschreven,naar de dierenarts dan gaan heeft geen nut meer. Meestal sterven ze schreeuwend van de pijn.

 

drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 10 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.
drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 10 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.

Konijntjes kunnen beter tegen de kou als tegen de hitte. Jonge dieren kunnen eventueel van de winter binnen gehouden worden omdat ze nog geen winterpels hebben kunnen aanmaken. Binnen in huis worden ze ook tammer en u kunt ze zindelijk maken  op een konijnentoiletje. En volgend voorjaar in een buitenhok met ren zetten. Het hok buiten moet niet in de volle zon of in de trek staan. En oppassen  in het voorjaar voor het eerste gras,dit zit boordevol eiwitten,dus beter van niet. Op het gras zetten kan als je dit opbouwd,steeds iets langer en altijd opletten hoe het konijn met zijn stoelgang reageerd.

 

konijnentoiletjes.4,50. voor in de natte hoek van het hok te zetten.
konijnentoiletjes. 4,50.
voor in de natte hoek van het hok te zetten.

 

 

reserveren is 10 euro voorschot per konijntje.Deze regel geld voor iedereen.

 

 

Een konijntje zit niet graag alleen,het is een groepsdier. Veel mensen die er een  kopen komen naderhand er nog een bijhalen omdat ze het toch zielig vinden dat hun konijn zo alleen zit. Beter meteen met 2 vertrekken want daarna moet er gekoppeld worden en dat is een stuk moeilijker. Het konijntje wat je al hebt ziet zijn hok als zijn territorium en kan het andere,meestal jongere konijntje de hele dag opjagen. Geen leuk gezicht om aan te moeten zien en veel stres voor het nieuwe diertje. Met tweetjes meteen vertrekken gaat altijd goed.

 

Een tentoonstellingsfokker moet blijven selecteren,daardoor komen er ook wat oudere dieren te koop.Maar wat is oud als je nog maar 4 mnd bent, en je 7 tot 8 jaar kunt worden . Als iedereen maar konijntjes wil van 7 of 8 weken,krijgen deze dieren nooit een thuis. Konijn staat hier niet op ons menu maar u begrijpt ook wel dat ze hier ook niet kunnen blijven zitten Dit jaar ga ik de dieren die ik hou voor tentoonstelling laten uitgroeien tot 14 wk ongeveer, dus niet alleen dieren van 7 wk zullen te koop komen,ook van 14 wk en volwassen dieren.

 

Denk eraan een konijn is een groepsdier.ze zijn samen gelukkiger. Een koppel is ram en voedster en de ram op 15 wk laten castreren. Dan 3 wk niet bij het voedstertje en je hebt een koppel voor het leven. Voor wie toch 1 konijntje wil neem een rammetje, ze zijn liever en hebben als ze volwassen zijn geen last van hun hormonen. Twee voedstertjes als koppel verkoop ik niet,ook dit is net als twee rammetjes meestal geen goeie combinatie. meestal gaan ze ook vechten als ze hormonaal worden en ook rijden ze dan veel op elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

je kunt alvast mij mailen voor een witoor,maar ik heb zelf eerste keus.hier moet nog uit geselecteerd worden.

wil je weten wanneer een konijntje wat je mooi vind mag vertrekken,tel dan bij de geboortedatum 6 en een half a 7 wk erbij.wil je een koppel uit verschillende nestjes,kies dan zo dat de geboortedatums dicht bij elkaar liggen,anders is het 2 keer ophalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

 

 

Print Friendly