Snoepjesbal met suikervrije snoepjes, vooral hier op letten, snoepjes zijn niet voor iedere dag, het moet een traktatie blijven.Ze hebben snel door dat er iets in de bal zit en rollen hem vooruit of gooien hem omhoog om wat erin zit eruit te krijgen, werken moeten ze ervoor. De bal met 1 zak snoepjes kost 10 euro.de snoepjes apart 2,50 euro.
Nieuwste kleur vervoersbench, hier te verkrijgen, 15 euro, voor 1 of 2 konijnen, ook als ze volwassen zijn.

 

 

 

De konijntjes die de eerste twee weken van september mogen vertrekken kunnen geen gebruik maken van mijn inentingsservice, omdat mijn dierenarts dan op vakantie is. Deze konijntjes kunnen dan eventueel op 16-9 ingeent worden en dezelfde dag vertrekken.

2 rammetjes gaat ook mits castratie op 13 wk, niet later. Doe u dierenarts dit niet zo vroeg , dan naar Carolien Beerden komen.

Blauwgrijs rammetje 40 euro, mag 30-10 vertrekken.
Blauw rammetje. 40 euro, mag 30-10 vertrekken.
feh voedstertje, 40 euro, mag 3-11 vertrekken. Vertrekt alleen met een rammetje van hier.
Mignon ram, 45 euro, mag 6-11 vertrekken.
Fehcreme rhon ram,45 euro, mag 6-11 vertrekken.

 

Om de konijntjes safe te laten vertrekken word er een inentingsservice aangeboden. Hiervoor ga ik naar  dierenarts Carolien Beerden. De konijntjes worden ingeent op 7 wk tegen rhd 1 en 2 en myxomatose voor een jaar,na 1 wk zijn ze dan safe . Dit moet ieder jaar herhaald worden. Het vaccinatieboekje word dan voor u konijntje of konijntjes meegebracht.  De prijs voor de vaccinaties plus de visite kost voor 1 konijntje 35 euro en voor twee 55 euro. Wilt u het bij u eigen dierenarts laten doen geen probleem,als ze maar ingeent worden en zo snel mogelijk. In mijn stal is ieder konijntje het waard om ingeent te worden. Als het konijntje gereserveerd wordt,  moeten de vaccinatiekosten bij het voorschot meegestort worden. binnen de drie werkdagen.  De vaccinatiekost komt nog bij de aankoopkost.

 

De castratie en sterilisatie kan niet hier gebeuren omdat  de konijntjes  7 a 8 wk zijn als ze hier vertrekken, dit is door u eigen dierenarts  later uit te voeren of terugkomen naar mijn dierenarts, zij doet ze samen als ze  minimaal 800 gr wegen, dit heeft te maken met de narcose, als ze dan voor 15 wk gedaan kunnen worden samen hoeven ze niet uit elkaar voor 3 wk, dit is een groot voordeel.

Ook twee rammetjes kunnen samen als koppel mits alletwee gecastreerd op 13 a 14 wk, niet later, kostprijs 45 euro per stuk, dit kan pas op de leeftijd rond 13 a 14 wk of als ze 800 gr zijn bij mijn dierenarts.

Een koppel , ram en voedster, is dus een castratie, 45 euro, en beter ook een Sterilisatie 95 euro, waarom, omdat voedsters waar niet mee gefokt word 40-70% kans hebben op baarmoederhalskanker, ook kunnen ze schijnzwanger worden of op de ram gaan rijden, zodat hij weer gestrest van haar word.

Een keer een nestje met haar trekken helpt niet om dit te voorkomen.

Twee voedsters samen is de slechtste combinatie, wegens hormonaal gedrag kunnen ze ook gaan vechten en op elkaar gaan rijden.

 

 

Reserveren is 10 euro voorschot per konijntje. Denk goed na mensen voor je een koppel reserveerd. Besluit je daarna om ze toch niet te nemen ben je het voorschot  van 10 euro per konijntje kwijt.


 

drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 10 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.
drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 10 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.

Konijntjes kunnen beter tegen de kou als tegen de hitte. Jonge dieren kunnen eventueel van de winter binnen gehouden worden omdat ze nog geen winterpels hebben kunnen aanmaken. Binnen in huis worden ze ook tammer en u kunt ze zindelijk maken  op een konijnentoiletje. En volgend voorjaar in een buitenhok met ren zetten. Het hok buiten moet niet in de volle zon of in de trek staan. En oppassen  in het voorjaar voor het eerste gras,dit zit boordevol eiwitten,dus beter van niet. Op het gras zetten kan als je dit opbouwd,steeds iets langer en altijd opletten hoe het konijn met zijn stoelgang reageerd.

 

konijnentoiletjes.4,50. voor in de natte hoek van het hok te zetten.
konijnentoiletjes. 4,50.
voor in de natte hoek van het hok te zetten.

Een konijntje zit niet graag alleen,het is een groepsdier. Veel mensen die er een  kopen komen naderhand er nog een bijhalen omdat ze het toch zielig vinden dat hun konijn zo alleen zit. Beter meteen met 2 vertrekken want daarna moet er gekoppeld worden en dat is een stuk moeilijker. Het konijntje wat je al hebt ziet zijn hok als zijn territorium en kan het andere,meestal jongere konijntje de hele dag opjagen. Geen leuk gezicht om aan te moeten zien en veel stres voor het nieuwe diertje. Met tweetjes meteen vertrekken gaat altijd goed.

 

Een tentoonstellingsfokker moet blijven selecteren,daardoor komen er ook wat oudere dieren te koop.Maar wat is oud als je nog maar 4 mnd bent, en je 7 tot 8 jaar kunt worden . Als iedereen maar konijntjes wil van 7 of 8 weken,krijgen deze dieren nooit een thuis. Konijn staat hier niet op ons menu maar u begrijpt ook wel dat ze hier ook niet kunnen blijven zitten Dit jaar ga ik de dieren die ik hou voor tentoonstelling laten uitgroeien tot 14 wk ongeveer, dus niet alleen dieren van 7 wk zullen te koop komen,ook van 14 wk en volwassen dieren.

 

Denk eraan een konijn is een groepsdier.ze zijn samen gelukkiger. Een koppel is ram en voedster en ze alletwee op 14 wk laten castreren en steriliseren.

Sommigen nemen 1 konijn en hebben daar dan spijt van en willen er een tweede bij als het dier volwassen is, en dan moet er gekoppeld worden wat niet altijd zo simpel is. Konijnen accepteren elkaar niet zomaar. Dus beter met twee vertrekken. Wil je dan toch echt maar 1 konijn , dan een rammetje, ze zijn meestal liever en minder hormonaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

je kunt alvast mij mailen voor een witoor,maar ik heb zelf eerste keus.hier moet nog uit geselecteerd worden.

wil je weten wanneer een konijntje wat je mooi vind mag vertrekken,tel dan bij de geboortedatum 6 en een half a 7 wk erbij.wil je een koppel uit verschillende nestjes,kies dan zo dat de geboortedatums dicht bij elkaar liggen,anders is het 2 keer ophalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

 

 

Print Friendly