Snoepjesbal met suikervrije snoepjes, vooral hier op letten, snoepjes zijn niet voor iedere dag, het moet een traktatie blijven. Ze hebben snel door dat er iets in de bal zit en rollen hem vooruit of gooien hem omhoog om wat erin zit eruit te krijgen, werken moeten ze ervoor. De bal met 1 zak snoepjes kost 10 euro.de snoepjes apart 2,50 euro.

 

Nieuwste kleur vervoersbench, hier te verkrijgen, 15 euro, voor 1 of 2 konijnen, ook als ze volwassen zijn.

 

Er is geen hokbezoek mogelijk om de konijntjes eerst te bekijken, wegens geen ziekte in de stal te brengen en ook  om de moeders en jongen geen stres te bezorgen.

Er worden alleen nog konijntjes vervoerd met een vervoersbench zoals hierboven. Heeft u die niet bij dan zal er hier eentje aangekocht moeten worden. 

 

Mozes, jonge ram van 2019, hij mag vertrekken omdat ik weer een jonge blauwoog ram aanhou voor de dekkingen van volgend jaar. Hij is blauwdrager en drager voor de viennafactor(blauwe ogen), hij is ingeent met boekje op 13-5. Een zeer goede dekram maar hij kan ook perfect voor de knuffel. 45 euro.

 

Het volgende nestje wat vrij komt zijn twee broertjes en zullen rond 26 september op de site komen.

 

 

 

Om de konijntjes safe te laten vertrekken  wordt de                 INENTINGSSERVICE aangeboden. Hiervoor ga ik naar  dierenarts Carolien Beerden. De konijntjes worden ingeent op 7 wk tegen rhd 1 en 2 en myxomatose voor een jaar . Dit moet ieder jaar herhaald worden. Het vaccinatieboekje word dan voor u konijntje of konijntjes meegebracht.  De prijs voor de vaccinaties met Nobivac plus plus de visite kost voor 1 konijntje 40 euro en voor twee 65 euro. Wilt u het bij u eigen dierenarts laten doen geen probleem,als ze maar ingeent worden en zo snel mogelijk. In mijn stal is ieder konijntje het waard om ingeent te worden. Als het konijntje gereserveerd wordt,  moeten de vaccinatiekosten bij het voorschot meegestort worden. binnen de drie werkdagen.  De vaccinatiekost komt nog bij de aankoopkost.

De castratie en sterilisatie kan niet hier gebeuren omdat  de konijntjes  7 a 8 wk zijn als ze hier vertrekken, dit is door u eigen dierenarts  later uit te voeren of terugkomen naar mijn dierenarts, zij doet ze samen als ze  minimaal 800 gr wegen, dit heeft te maken met de narcose, als ze dan voor 15 wk gedaan kunnen worden samen hoeven ze niet uit elkaar voor 3 wk, dit is een groot voordeel.

Ook twee rammetjes kunnen samen als koppel mits alle twee gecastreerd op 13 a 14 wk, dit heeft 90% slaagkans, soms kunnen ze nog gaan vechten ondanks vroege castratie, , kostprijs 53 euro per stuk, dit kan pas op de leeftijd rond 13 a 14 wk of als ze  minimaal 800 gr zijn bij mijn dierenarts.

Een koppel , ram en voedster, is dus een castratie, 53 euro, en beter ook een Sterilisatie 105 euro, waarom, omdat voedsters waar niet mee gefokt word 40-70% kans hebben op baarmoederhalskanker, ook kunnen ze schijnzwanger worden of op de ram gaan rijden, zodat hij weer gestrest van haar word.

Een keer een nestje met haar fokken helpt niet om dit te voorkomen.

Twee voedsters samen is de slechtste combinatie, wegens hormonaal gedrag kunnen ze ook gaan vechten en op elkaar gaan rijden. En verkoop ik dus niet.

Reserveren is 10 euro voorschot per konijntje. Denk goed na mensen voor je een koppel reserveert. Besluit je daarna om ze toch niet te nemen ben je het voorschot  van 10 euro per konijntje kwijt.


drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 10 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.
drinkbak met ophangbeugel(zeer goed uitwasbaar) voerbak(grote voor een koppel,kleine voor 1 konijn) en een zeer stevig hooiruifje.samen voor 12.50 euro.deze spullen zijn ook afzonderlijk te koop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konijntjes kunnen beter tegen de kou als tegen de hitte. Jonge dieren kunnen eventueel van de winter binnen gehouden worden omdat ze nog geen winterpels hebben kunnen aanmaken. Binnen in huis worden ze ook tammer en u kunt ze zindelijk maken  op een konijnentoiletje. En volgend voorjaar in een buitenhok met ren zetten. Het hok buiten moet niet in de volle zon of in de trek staan. En oppassen  in het voorjaar voor het eerste gras,dit zit boordevol eiwitten,dus beter van niet. Op het gras zetten kan als je dit opbouwd,steeds iets langer en altijd opletten hoe het konijn met zijn stoelgang reageerd.

konijnentoiletjes.4,50. voor in de natte hoek van het hok te zetten.
konijnentoiletjes. 4,50.
voor in de natte hoek van het hok te zetten.

Een konijntje zit niet graag alleen,het is een groepsdier. Veel mensen die er een  kopen komen naderhand er nog een bijhalen omdat ze het toch zielig vinden dat hun konijn zo alleen zit. Beter meteen met 2 vertrekken want daarna moet er gekoppeld worden en dat is een stuk moeilijker. Het konijntje wat je al hebt ziet zijn hok als zijn territorium en kan het andere,meestal jongere konijntje de hele dag opjagen. Geen leuk gezicht om aan te moeten zien en veel stres voor het nieuwe diertje. Met tweetjes meteen vertrekken gaat altijd goed.

Een tentoonstellingsfokker moet blijven selecteren,daardoor komen er ook wat oudere dieren te koop.Maar wat is oud als je nog maar 4 mnd bent, en je 7 tot 8 jaar kunt worden . Als iedereen maar konijntjes wil van 7 of 8 weken,krijgen deze dieren nooit een thuis. Konijn staat hier niet op ons menu maar u begrijpt ook wel dat ze hier ook niet kunnen blijven zitten Dit jaar ga ik de dieren die ik hou voor tentoonstelling laten uitgroeien tot 14 wk ongeveer, dus niet alleen dieren van 7 wk zullen te koop komen,ook van 14 wk en volwassen dieren.

Denk eraan een konijn is een groepsdier.ze zijn samen gelukkiger. Een koppel is ram en voedster en ze alletwee op 14 wk laten castreren en steriliseren.

Sommigen nemen 1 konijn en hebben daar dan spijt van en willen er een tweede bij als het dier volwassen is, en dan moet er gekoppeld worden wat niet altijd zo simpel is. Konijnen accepteren elkaar niet zomaar. Dus beter met twee vertrekken. Wil je dan toch echt maar 1 konijn , dan een rammetje, ze zijn meestal liever en minder hormonaal.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Print Friendly